بنر جهان کالا تماس

تعیین اینکه چه کسی مسئول پرداخت هزینه های حمل و نقل می‌باشد،که در شرایط فروش مشخص می گردد. توجه داشته باشید که ذکر شرایط حمل، مالکیت کالا را مشخص نمی کند و فقط به این نکته اشاره دارد که کدامیک از طرفین هزینه حمل را می پردازد؛ اینکه مالکیت کالا متعلق به چه کسی است تنها توسط بارنامه مشخص می‌گردد. در این مقاله به بررسی اینکه شرایط حمل FOB چیست؟ می پردازیم. در حالت ایده‌ آل FOB، فروشنده هزینه حمل و نقل را تا بندر حمل یا دیگر مبدا های حمل و نقل می‌پردازد و خریدار هزینه حمل و نقل را تا انبار خود می‌پردازد.

 شرایط تجاری حمل کالا نشان دهنده نقطه ای است که از آن به بعد کلیه مسئولیت های حمل کالا از عهده فروشنده به عهده خریدار انتقال می یابد. امروزه در حمل و نقل داخلی از این اصطلاح برای توصیف شرایطی استفاده می شود که فروشنده دیگر مسئول حمل کالا نیست و خریدار مسئول پرداخت هزینه های حمل و نقل از انبار فروشنده می‌باشد.

برای فریت بار لوازم منزل و دیگر لوازم با جهان کالا کارگو در ارتباط باشید. با مشاوران ما تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند.

۰۲۱۶۶۵۷۱۱۳۰، ۰۲۱۶۶۵۷۱۱۳۱، ۰۲۱۴۴۶۶۶۹۳۱، ۰۲۱۴۴۶۶۶۹۲۴ ، ۰۲۱۵۱۰۰۵۲۴۸، ۰۹۱۲۵۷۵۴۰۹۵

 

 تعریف ساده از FOB

قوانین تجارت بین الملل از دهه ها قبل برقرار بوده و برای استاندارد سازی قوانین و مقررات مربوط به حمل و نقل کالا وضع شده است .

 این قوانین معمولا شامل اصطلاحات مختلفی مانند فوب – FOB است که این اصطلاحات تجارت بین المللی (incoterms) توسط اتاق بازرگانی بین المللی  (ICC) طراحی شده است تا تجارت بین المللی را با ایجاد یک زبان استاندارد جهانی و ارائه لیستی از اصطلاحاتی که در مورد حمل و نقل کالا در سطح بین المللی به طور یکسان در سراسر جهان شناخته شده هستند ، آسان کند .

ما در این بخش قصد داریم اطلاعات کامل و خوبی را در رابطه با فوب (FOB) به شما همراهان گرامی ارائه دهیم . با ما همراه باشید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

آشنایی مختصر با تاریخچه FOB

اصطلاح “حمل تا روی عرشه” (Freight On Board) مربوط به زمان هایی است که کشتی های بادبانی کار حمل دریایی را انجام می‌دادند و کارگران بار را به صورت دستی تا روی عرشه حمل می‌کردند.

FOB واژه ی خوبی برای اشاره به حمل کالاها از طریق کشتی بود، زیرا در آن زمان حمل دریایی روش اصلی حمل و نقل کالا از کشورهای دوردست بود. از آن زمان به بعد استفاده از این واژه تغییر کرد و تعریف آن در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد.

از خدمات شرکت جهان کالا کارگو: فریت بار به کانادا ، فریت بار به آلمان

پکینگ لیست و خدمات لجستیکی
خدمات لجستیکی

معرفی هزینه های مرتبط با FOB

FOB یک اصطلاح حقوقی بین المللی است که فروشنده را ملزم می کند تا کالا را بر روی عرشه کشتی به خریدار تحویل دهد. فروشنده ملزم به انجام تعهدات خود در رابطه با حمل کالا می باشد.

هزینه های مربوط به حمل کالا از انبار فروشنده تا انبار خریدار عبارتند از: هزینه‌ های حمل و نقل تا بندر مبدا، بارگیری کالا به کشتی، حمل کالا توسط کشتی تا بندر مقصد، هزینه تخلیه بار از کشتی در بندر مقصد، هزینه بیمه، هزینه حمل کالا از بندر مقصد تا انبار خریدار.

تحت این شرایط، فروشنده موظف است کلیه هزینه های حمل و نقل از انبار خود تا روی عرشه کشتی را بپردازد و کلیه هزینه های حمل و بیمه، یعنی حمل با کشتی تا بندر مقصد، تخلیه بار در بندر مقصد و حمل بار از بندر مقصد تا انبار خریدار، به عهده خریدار می باشند.

به طور مثال اگر فروشنده یک کالا در شهر پکن، چین باشد و خریدار در شهر تهران، ایران باشد؛ فروشنده موظف است کالا را از انبار کارخانه در پکن تا روی عرشه کشتی در بندر شهر شانگهای با هزینه خود حمل نماید و خریدار کالا متقبل کلیه هزینه های حمل با کشتی از بندر شانگهای تا بندرعباس، هزینه بیمه، هزینه تخلیه بار و هزینه حمل بار از بندرعباس تا انبار خود در شهر تهران می باشد.

بیشتر بخوانید» اگر کالا آسیب ببیند، چه کسی مسئول است؟

حالت های مختلف حمل با شرایط FOB چیست؟

در بعضی حالات ممکن شرایط حمل FOB با جزئیاتی همراه باشد که در شرایط کلی تغییر ایجاد می کنند. این شرایط معمولا در پیش فاکتور (PI) و بارنامه (BL) ذکر می گردند.

  1. FOB Origin, Freight Prepaid: بدین معنی است که فروشنده هزینه حمل کالا را می پردازد و بیمه کالا بر عهده خریدار می باشد.
  2. FOB Origin, Freight Collect: بدین معنی است که خریدار کلیه هزینه‌های حمل و بیمه را از مبدا تا مقصد خواهد پذیرفت.
  3. FOB Origin, Freight Prepaid, & Charged Back: در این حالت فروشنده هزینه حمل را نمی پردازد اما هزینه آن را در فاکتور بر روی کالاهای اعمال می کند. در نتیجه خریدار هزینه حمل را با فاکتور فروش به صورت یکجا می پردازد و بیمه کالا از مبدا تا مقصد به عهده خریدار می باشد.
  4. FOB Destination, Freight Prepaid: در این حالت فروشنده کل هزینه های حمل و نقل و بیمه کالا را از مبدا تا مقصد به عهده می گیرد.
  5. FOB Destination, Freight Collect: در این حالت گیرنده کالا هزینه حمل و نقل را در زمان تحویل کالا می پردازد و بیمه و مسئولیت حمل با فروشنده می باشد.
  6. FOB Destination, Freight Collect, and Allowed: در این حالت خریدار هزینه حمل را به فاکتور اضافه می کند و خریدار آن را می پردازد. در این حالت فروشنده مسئول حمل کالا تا مقصد مشخص شده توسط خریدار می‌ باشد.

 

در ایران معمولا از شرایط اضافی فوق استفاده نمی شود و FOB بصورت مرسوم آن به کار می‌ رود.

پکینگ لیست Packing List چیست

فوب مبدا چیست ؟

فوب یا FOB یکی از اصطلاحات مرتبط با حمل و نقل است که مخفف “free on board” است . اگر محموله ای در محل فروشنده به عنوان فوب مبدا (FOB Shipping Point) تعیین شده باشد ، پس از خروج محموله از انبار فروشنده ، فروشنده فروش را به صورت کامل ثبت می کند .

خریدار ، مالک محصولات خریداری شده در مسیر انبار خود است و باید هزینه های تحویل کالا را پرداخت کند . به طور کلی فوب نشان می دهد که در صورت آسیب دیدن ، گم شدن یا از بین رفتن کالاها ، چه کسی مسئول آن است .

به عبارت بهتر ، بعد از اینکه خریدار ، محصول و کالای مورد نظر خود را از فروشنده با عنوان فوب در محل فروشنده خریداری کرد ، مسولیت حمل و نقل کالا بلافاصله به عهده خریدار گذاشته می شود و در صورتی که آسیبی به محصول یا کالا وارد شود ، خریدار باید هرگونه ادعای بازپرداخت را ارائه دهد .

از دیگر ویژگی های فوب

  • فوب همه تعهدات و مسئولیت ها را توزیع می کند .
  • قرارداد فوب اطمینان حاصل می کند که همه طرف ها خطرات و هزینه ها ، وظایف و مسئولیت ها را درک می کنند .
  • این قرار داد تمام تدارکات یک محموله را تعیین می کند.
  • فوب یک طرح کلی مدیریت حمل و نقل از خروجی تا پذیرش محسوب می شود .
  • امروزه قراردادهای FOB در پاسخ به پیچیدگی های روزافزون حمل و نقل بین المللی پیچیده تر شده است .

فوب در مبدا چیست

فوب در مقصد چیست؟ (FOB destination)

در این نوع از روش حمل و نقل بار (Free on Board Destination) ، بعد از اینکه فروشنده کالا را در محل تعیین شده به خریدار تحویل داد ، مالکیت کالا از فروشنده به خریدار منتقل می شود . در نتیجه ، فروشنده از نظر قانونی مالک کالا است و مسئولیت کالا در طی فرآیند حمل و نقل بر عهده اوست که مطمئنا این مدل قرارداد به نفع خریدار خواهد بود .

به عنوان مثال ، فرض کنید شرکت XYZ در ایالات متحده کامپیوترهای خود را از یک تامین کننده در چین خریداری کرده و توافق نامه FOB را امضا می کند .
فرض کنید کامپیوترها به هر دلیلی هرگز به مقصد شرکت XYZ تحویل داده نشده اند .

تأمین کننده کامپیوتردر چین باید مسئولیت کامل رایانه ها را به عهده گیرد و یا باید به شرکت XYZ بازپرداخت کند و یا کامپیوترهای سفارش داده شده را مجددا به شرکت XYZ ارسال کند .

جوانب مثبت فوب چیست؟

• فروشنده فرآیند صادرات محلی را اداره می کند
• خریدار همچنان در کنترل هزینه های حمل و نقل و تنظیمات باقی خواهد ماند

جوانب منفی فوب چیست؟

• ایجاد پتانسیل برای فروشنده برای ثبت هزینه حمل و نقل محلی
• ایجاد هزینه های بالاتر برای هر واحد

 

هزینه فوب


هزینه های مربوط به فوب شامل چه مواردی است؟

هزینه های مرتبط با FOB شامل حمل کالا به بندر حمل و نقل ، بارگیری کالا روی کشتی حمل و نقل ، حمل بار ، بیمه و تخلیه و حمل کالا از بندر و ورود به مقصد نهایی است .

یشتر بخوانید: هزینه فریت بار

تفاوت بین  CIF و FOB چیست ؟

FOB و CIF دو توافق نامه در اینکوترم INCOTERM هستند که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند . اگرچه تعریف هر دو اصطلاح در کشورهای مختلف ممکن است متفاوت باشد و در نهایت توسط هر قرارداد فروشنده – خریدار تعیین می شود ، اما از نظر تاریخی ، FOB مسئولیت را از فروشنده به خریدار منتقل می کند ، تا هنگامی که محموله به بندر مبدا مورد نظر برسد .

اما در توافق نامه CIF ، فروشنده هزینه های خود را پرداخت می کند و مسئولیت آن را تا زمانی که کالا به بندر یا مقصد انتخاب شده توسط خریدار برسد ، می پذیرد .

بیشتر بخوانید : بسته بندی و ارسال لوازم منزل به خارج از کشور

 

خدمات فریت بار  و کارگو جهان کالا به سر تا سر جهان

جهان کالا کارگو یکی از بهترین شرکت های خدماتی در حوزه ارسال بار به خارج کشور می باشد که در انواع روش های زمینی، هوایی و دریایی بهترین خدمات فریت بار و هزینه را در اختیار شما می گذارند.

برای مشاوره رایگان می توانید با شماره تماس های جهان کالا تماس حاصل بفرمایید و با خیال راحت مقدمات ارسال بار و کالای خود به هر کدام از کشور های خارجی ای که می خواهید داشته باشید.ما در شرکت جهان کالا کارگو با نیرو هایی متخصص و مجرب در این حوزه ارسالی مطمعن و ایمن و … را تضمین میکنیم.

برای ثبت سفارش کافیست با استفاده از شماره های تماس ما را در جریان بگذارید. در صورتی هم که درباره‌ی ارسال خود سوالی دارید میتوانید پایین همین صفحه سوال خود را بپرسید، کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخ شما را خواهند داد.تصاویری از بسته بندی محصولات در شرکت جهان کالا کارگو را میتوانید در بخش گالری ببینید همچنین میتوانید در بخش خدمات، سفارش خود را پیگیری کنید و درباره آن اطلاعات بیشتری کسب کنید.

مدارک لازم برای واردات کالا

خلاصه مطلب

فوب یا FOB یکی از قراردادهای بین المللی برای حمل و نقل کالا و بار است که مشخص می کند در صورت آسیب دیدن ، گم شدن یا از بین رفتن کالاها ، چه کسی مسئول آن است . صرف نظر از اینکه این حمل و نقل در سطح داخلی یا بین المللی انجام شود ، شرایط  FOB می تواند تأثیر زیادی در هزینه های موجودی ، حمل و نقل و بیمه داشته باشد .

سوالات متداول شرایط حمل FOB چیست ؟

  1. FOB چیست؟
    FOB (Free On Board) یک اصطلاح تجاری بین‌ المللی است که به معنای “رایگان بر روی عرشه” است. این شرایط به این معناست که فروشنده مسئول هزینه‌ ها و خطرات کالاها تا زمانی است که آن‌ ها بر روی کشتی بارگیری شوند.
  2. مسئولیت‌ ها در FOB چگونه تقسیم می‌ شود؟
    در شرایط FOB، فروشنده موظف است کالاها را تا بندر مشخص شده تحویل دهد و هزینه‌ های مرتبط با بارگیری و حمل‌ ونقل تا عرشه کشتی را پوشش دهد. پس از بارگیری، مسئولیت و هزینه‌ های حمل بر عهده خریدار است.
  3. آیا FOB شامل بیمه کالاها می‌ شود؟
    خیر، شرایط FOB به‌ طور خودکار شامل بیمه کالاها نمی‌ شود. خریدار معمولاً باید بیمه را برای حمل و نقل کالاها از کشتی به مقصد خود ترتیب دهد.
  4. کجا می‌ توان از FOB استفاده کرد؟
    شرایط FOB معمولاً در حمل و نقل دریایی و رودخانه‌ ای استفاده می‌ شود و برای کالاهایی که به صورت فیزیکی بر روی کشتی بارگیری می‌ شوند، مناسب است.
  5. آیا FOB برای همه نوع کالاها مناسب است؟
    بله، شرایط FOB برای انواع مختلف کالاها قابل استفاده است، اما باید توجه داشت که نوع کالا و روش حمل و نقل ممکن است بر انتخاب شرایط تأثیر بگذارد.
  6. چه زمانی باید از شرایط FOB استفاده کرد؟
    استفاده از FOB زمانی مناسب است که خریدار می‌ خواهد کنترل بیشتری بر روی حمل و نقل کالاها داشته باشد و بتواند هزینه‌ ها و شرایط حمل را مدیریت کند.
  7. آیا FOB شامل هزینه‌ های گمرکی می‌ شود؟
    خیر، هزینه‌ های گمرکی معمولاً بر عهده خریدار است و باید در مقصد پرداخت شود.
۴.۲/۵ - (۱۹ امتیاز)

4 دیدگاه در “شرایط حمل FOB چیست ؟

  1. بیاتی میگوید:

    باسلام و صلوات
    احتراما در خصوص FOB و CIF از هرکدام، یک مورد مثال ریاضی و بصورت ریالی طرح و پاسخ های مربوطه را لحاظ فرمائید/ باتشکر ۱۴۰۳۰۶۳۰

    • جهان کالا کارگو میگوید:

      سلام..با توجه به تشریحی بودن جواب درخواست شما و همچنین سرعت در پاسخگویی
      لطفا تلفنتون رو بفرمایید تا با شما تماس گرفته بشه

      یا روی واتس آپ پیام بدید به این شماره
      09125754095
      تبریزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =

تماس سریع